Minecraft gratis downloaden - wikiHow (2024)

Pdf downloaden

Bijdragen vanZac Churchill

Pdf downloaden

In dit artikel:

TLauncher gebruiken

De demo spelen

Minecraft Classic spelen

Tips en waarschuwingen

Gerelateerde artikelen

Bronnen

In dit artikel lees je hoe je gratis Minecraft kunt spelen. Minecraft is een populair zandbak- en overlevingsspel dat ontworpen is door Mojang Studios, een onafhankelijke Zweedse computerspelontwikkelaar. In Minecraft kunnen spelers zelf een zogenaamde open wereld verkennen en daarin bouwen, slopen en strijden. Je kunt Minecraft een paar dagen lang gratis spelen. Je kunt hiervoor een niet-officieel geregistreerde aanbieder van Minecraft launcher gebruiken, maar officieel mag dat niet. Als je je liever aan de regels houdt, kun je de gratis demo van het spel spelen. De demo geeft je 100 minuten gratis speeltijd. En dan kun je ook nog in je webbrowser gratis de klassieke versie van Minecraft uit 2009 te spelen.

Methode 1

Methode 1 van 3:

TLauncher gebruiken

Pdf downloaden

  1. 1

    Zorg dat je de regels en de risico’s hiervan kent. TLauncher is een onofficiële aanbieder van Minecraft launcher. Gebruik ervan is in strijd met de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers van Mojang Studios. Bovendien kan TLauncher virussen en malware bevatten die schadelijk kunnen zijn voor je computer. Het is aan te raden om gebruik te maken van een VPN terwijl je TLauncher gebruikt en dat je het gedownloade bestand op virussen scant voordat je het gaat gebruiken.

  2. 2

    Ga naar https://mc-launcher.com/special/minecraft in een webbrowser. Vanaf deze website kun je TLauncher downloaden.

  3. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (6)

    3

    Scroll omlaag en klik op Rechtstreeks downloaden. Dit zijn de kleine lettertjes onder ‘Nu kopen’ onderaan op de pagina. Zo ga je naar een pagina met een link. Door op die link te klikken kun je TLauncher rechtstreeks downloaden.

    • In plaats daarvan kun je ook op een van de download-icoontjes voor je besturingssysteem klikken, alleen ga je daarmee naar AdFly, een nogal rommelige website die allerlei adware, malware en virussen bevat. Als je AdFly toch opent, klik dan nergens op. Wacht gewoon zeven seconden en klik dan op Skip rechts bovenaan in de hoek. Als het goed is begint het downloadproces dan vanzelf.
  4. 4

    Klik op Downloadlinks aanvragen. Klik hiervoor op de blauwe knop links. Zo open je een downloadwebsite. Het downloaden zal in totaal ongeveer zeven seconden duren.

  5. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (8)

    5

    Klik op het downloadbestand voor jouw besturingssysteem. Het blauwe icoontje met het Windows-logo zal een .exe-bestand voor Windows downloaden. Met de blauwe knop met het Apple-logo download je een .jar- (Java-) bestand. Hiermee kun je de launcher downloaden en installeren op een Mac.

  6. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (9)

    6

    Open het bestand ‘TLauncher-MCL’. Je kunt de bestanden die je gedownload hebt standaard vinden in je map met ‘Downloads’. Op een pc zal het een bestand zijn van het type .exe. Binnen alle andere systemen is het een .jar-bestand.

    • Om TLauncher te laten draaien moet je eerst de nieuwste versie van Java op je computer installeren.
  7. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (10)

    7

    Klik op het uitklapmenu bovenaan. Het is het menu met de tekst ‘Minimaal één account aanmaken’. Je krijgt dan een uitklapmenu te zien.

  8. 8

    Klik op Accounts aanmaken en beheren. Dit is de enige optie in het uitklapmenu. Je vindt hem naast een pictogram dat op een tandwieltje lijkt.

  9. 9

    Klik op het groene plusteken +. Het is de eerste optie onder het hokje links. Zo kun je een nieuwe account aanmaken.

  10. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (13)

    10

    Klik op Gratis (zonder wachtwoord). Dit is de tweede optie in het veld rechts. Via deze optie kun je een gratis account aanmaken.

    • Als je al een Minecraft-account hebt, kun je in plaats daarvan ook op Mojang.com account klikken.
  11. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (14)

    11

    Voer een gebruikersnaam in en klik op Account toevoegen. Voer in de daarvoor bedoelde ruimte de gebruikersnaam in die je tijdens het gamen wilt gebruiken en klik onder het veld op Account toevoegen.

  12. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (15)

    12

    Selecteer je account en klik op het oranje huisje. Je account staat in een lijstje in een veld aan de linkerkant. Klik erop om de account die je wilt gebruiken te selecteren. Klik vervolgens op de oranje knop in de vorm van een huisje, onder het veld links.

  13. 13

    Klik op Spel installeren en spelen of op Spel spelen. Wanneer je het spel voor het eerst speelt, zul je het moeten installeren. Iedere volgende keer kun je gewoon op Spel spelen klikken om gratis te kunnen spelen.

    Advertentie

Methode 2

Methode 2 van 3:

De demo spelen

Pdf downloaden

  1. 1

    Ga in een webbrowser naar https://www.minecraft.net/en-us/download/. Dit is de website waarvandaan je Minecraft kunt downloaden en gratis de demo kunt proberen.

  2. 2

    Klik op Downloaden. Klik hiervoor op de groene knop midden op het scherm. Zo download je de launcher voor de Java-versie van Minecraft.

    • In plaats daarvan kun je gratis demo-versies van Minecraft vinden voor een Playstation en een Xbox vinden in de Playstation of de Xbox Store.
  3. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (20)

    3

    Installeer Minecraft Launcher. Volg de stappen hieronder om Minecraft Launcher te installeren.

    • Open het bestand ‘Minecraftinstaller.msi‘ in je webbrowser of in de map ‘Downloads’.
    • Klik op Volgende.
    • Klik op Wijzigen en selecteer, als je wilt, de locatie waar je het bestand wilt installeren.
    • Klik op Volgende.
    • Klik op Installeren.
    • Klik op Ja.
    • Klik op Beëindigen.
  4. 4

    Open Minecraft Launcher. Je herkent de launcher aan een icoontje dat op een blok gras met aarde uit Minecraft lijkt. Open Minecraft Launcher door in het Startmenu van Windows of in de map met Applicaties op een Mac op dat icoontje te klikken.

    • Om Minecraft Launcher te kunnen starten moet je eerst de nieuwste versie van Java op je computer installeren.
  5. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (22)

    5

    Klik op Registreren. Het is de optie onder het inlogscherm in Minecraft Launcher. Hiermee open je een webbrowser die je kunt gebruiken om een Minecraft-account aan te kunnen maken.

  6. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (23)

    6

    Voer je e-mailadres en je wachtwoord in. Om de demo van Minecraft te kunnen spelen, moet je het bijbehorende formulier invullen en je voor een account registreren. Bevestig je e-mailadres door het twee keer in te voeren, en voer vervolgens het door jou gekozen wachtwoord in.

  7. 7

    Klik op Account aanmaken. Klik hiervoor op de groene knop onder de registratiepagina. Er wordt dan een bevestigingsmail naar je e-mailadres gestuurd met een bevestigingscode.

  8. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (25)

    8

    Open het verificatiebericht. Check je e-mail in het door jou gebruikte e-mailprogramma. Kijk of je een verificatiebericht van Mojang Studios hebt gekregen. Deze e-mail bevat een verificatie-code die uit 4 tekens bestaat.

  9. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (26)

    9

    Voer de verificatiecode in en klik op Verifiëren. Voer de verificatiecode die je via je e-mailadres hebt ontvangen in op de registratiepagina van Minecraft en klik op Verifiëren.

  10. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (27)

    10

    Open Minecraft Launcher en meld je aan. Als je Minecraft launcher nog niet geopend had, doe dat dan nu door op het betreffende pictogram te klikken en meld je aan met het e-mailadres en het wachtwoord van je Minecraft-account.

  11. 11

    Klik op Demo spelen. Zo lanceer je de demo van Minecraft. Je kunt de demo versie 100 minuten lang gratis spelen verspreid over maximaal vijf dagen. Daarna zul je Minecraft moeten kopen. Maar je kunt ook de Java-versie van Minecraft kopen, de editie voor Windows 10, of de mobiele versies.

    Advertentie

Methode 3

Methode 3 van 3:

Minecraft Classic spelen

Pdf downloaden

  1. 1

    Ga in je webbrowser naar https://classic.minecraft.net/. Via deze website kun je de klassieke versie uit 2009 van Minecraft in je webbrowser downloaden. Deze versie heeft niet alle extra’s die de laatste versie van Minecraft heeft, maar het is een leuke manier om oudere versies van Minecraft gratis te proberen.

  2. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (31)

    2

    Voer een gebruikersnaam in. Voer in de witte ruimte midden op het scherm de gebruikersnaam in die je tijdens het gamen wilt gebruiken. Je kunt elke gebruikersnaam die je maar wilt gebruiken.

  3. Minecraft gratis downloaden - wikiHow (32)

    3

    Klik op Start. Zo open je het klassieke spel in je webbrowser.

    Advertentie

Tips

  • Download Minecraft niet vanaf illegale bronnen, zoals zogenaamde torrentsites en websites van het type — dat is namelijk bij de wet verboden. Bovendien krijg je als je vervalste versies van het spel gebruikt vaak last van connectiviteitsproblemen die ertoe kunnen leiden dat je multiplayer niet meer gespeeld kan worden.
  • Als je graag Minecraft speelt, koop dan de complete versie. Op die manier steun je de bedenkers van het spel en geef je ze de mogelijkheid om het spel verder te ontwikkelen en te verbeteren.
  • De gratis proefversies van Minecraft zijn beschikbaar op zowel een pc als een Xbox.

Advertentie

Waarschuwingen

  • Spelletjes downloaden vanaf niet-officiële bronnen kan gevaarlijk zijn, en er bestaat altijd een kans dat je ongewild spyware of andere kwaadaardige software installeert.

Advertentie

Over dit artikel

Minecraft gratis downloaden - wikiHow (33)

Bijdragen van:

Zac Churchill

Minecraftspecialist

Dit artikel is bijdragen van Zac Churchill. Zac Churchill komt uit Davidson, North Carolina, en studeert momenteel aan de Tufts-universiteit. Hij speelt al meer dan acht jaar Minecraft en heeft uitgebreide kennis over het spelen van Minecraft en hoe het spel veranderd is in de verschillende versies die uitgekomen zijn. Zac heeft vooral veel ervaring met overlevingswerelden, grote bouwwerken in de creatieve modus en het opzetten en onderhouden van servers. Dit artikel is 16.996 keer bekeken.

Categorieën: Gaming

In andere talen

English:Download Minecraft for Free

Español:descargar Minecraft de forma gratuita

Français:télécharger Minecraft gratuitement

Bahasa Indonesia:Mengunduh Minecraft secara Gratis

Русский:скачать Minecraft бесплатно

العربية:تنزيل لعبة ماين كرافت مجانا

ไทย:ดาวน์โหลด Minecraft ฟรี

中文:免费下载《我的世界》

हिन्दी:फ्री में माइनक्राफ्ट डाउनलोड करें

Türkçe:Minecraft Ücretsiz Olarak Nasıl İndirilir

한국어:마인크래프트를 무료로 다운로드하는 방법

  • Afdrukken

Deze pagina is 16.996 keer bekeken.

Minecraft gratis downloaden - wikiHow (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6088

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.